Historie

Adviesbureau Kelfkens is opgericht door Henk Kelfkens. Werkzaam als constructeur bij bouw- en woningtoezicht voor de gemeente Dubbeldam en Dordrecht werd het na enkele jaren tijd voor een nieuwe uitdaging: Henk opende in 1978 de deuren aan de Merwedestraat te Hardinxveld-Giessendam.

Na twee jaar hard werken als zelfstandig ondernemer en enig werknemer verhuisde hij naar een groter pand aan de Venusstraat, eveneens in Hardinxveld-Giessendam. Door de vele opdrachten groeide Adviesbureau Kelfkens uit van eenmanszaak tot een bureau met vier werknemers. In datzelfde jaar sloot Wim de Jong zich aan bij het team van Henk. Een samenwerking die zo goed beviel dat zij in 1982 besloten nog vele jaren met elkaar te willen samenwerken. En wel onder de nieuwe bedrijfsnaam ‘Advies- en ingenieursbureau Kelfkens en De Jong’.

Ondertussen was ook de huidige locatie te krap geworden en moest men opnieuw op zoek naar een nieuw onderkomen. Dit werd gevonden aan de Rivierdijk in Boven-Hardinxveld. Een prachtig, oud dijkpand, voorheen gebruikt als hoofdkantoor van Shipyard Damen.

In deze periode is er ook een dochteronderneming ontstaan genaamd PAK Engineering bv. Deze dochteronderneming richt zich voornamelijk op de ontwikkeling en uitwerking van prefab funderingsystemen voor de woning- en utiliteitsbouw. Middels een door de hoofdconstructeur aan te leveren gewichtsberekening of belastingopgave wordt de complete engineering van vormtekening balken tot de dimensionering van de wapening, uitgewerkt.

Op 1 januari 2003 heeft Henk Kelfkens – na een loopbaan van ruim 25 jaar als zelfstandig ondernemend constructeur – zijn belangen in Kelfkens en De Jong overgedragen aan zijn zoon Dennis Kelfkens. Dennis besloot samen met Wim en Henk dat het na 22 jaar aan de Rivierdijk tijd was voor vernieuwing en een nieuw pand. Een nagenoeg nieuw kantoorpand, dat geheel naar eigen wensen en behoeften kon worden ingericht, werd gevonden op industrieterrein De Peulen. En zo werden de werkzaamheden van Kelfkens en De Jong vanaf 1 februari 2005 uitgevoerd vanaf de nieuwe locatie aan de Ambachtsstraat, te Hardinxveld-Giessendam.

Eind 2018 is ook Wim de Jong met pensioen gegaan. De maatschap Kelfkens en De Jong is hiermee beëindigd. Met ingang van 1 januari 2019 gaat het team van Dennis verder onder de nieuwe naam Kelfkens Engineering bv.

Kelfkens Engineering B.V.
KVK 24415732 Disclaimer | Privacy statement